Házigazda

Dátm: 2019. október

Petrikné Gimesi Ágnes

fanatikus macskatulajdonos, a Pegimacsek oldal házigazdája

A Pegimacsek házigazdája a legnagyobb cicájával

Világ életemben szerettem a macskákat, és úgy egyébként az állatokat. Amint saját lakásba költöztem főiskolai éveim elején, azonnal hozzám költözött az első cicám. Azóta számos macska megtalálta már nálam az otthonát. Egészen egyszerűen megtalálnak… Követnek az utcán, majd ahogy nyitom az ajtót szépen besétálnak, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga… Mintha egész életükben ott laktak volna… Mintha nem 10 perce találkoztunk volna először…

 

Sok sok cicát befogadtam már, sok sok csodás évet töltöttünk együtt sírtunk, de még többet nevettünk. A macska közelsége egyet jelent számomra magával az élettel. Ezekből a pillanatokból, élethelyzetekből szemezgetek, illetve hasznos információkat igyekszem összegyűjteni ezen a blogon. Csupa olyasmit, amit milyen jó lett volna, ha akkor és ott én is tudok.

15 év macskatartói tapasztalataim szemüvegén keresztül szeretném segíteni a többi cicás sorstársamat, akiknek az életét szintén boldoggá teszi, vagy teheti egy-néhány bársonytalpú pihepuha szőrgombóc.

 

A hosszú évek alatt számtalan kisebb nagyobb szeretett állat megfordult az életemben. 10 évig saját családi gazdaságban haszonállatok sokaságával dolgoztam együtt, kedvencként a cicák mellett kutya, papagáj, hörcsög, egér, halak, ékszerteknős társasága színesítette a hétköznapokat.

Szinte fizikai fájdalmat okoz számomra, ha egy állat szenved, ezért segítek nekik, ahol tudok. Így került már hozzám több utcáról mentett cica, sérült galamb, feketerigó, fészekből kiesett denevér, korán előbújt gyíkcsalád. Sajnos volt, akiken már nem lehetett segíteni, a többség azonban gyógyultan, megerősödve szabadon távozott, vagy ott maradt velünk.