Szolgáltatások

Dátm: 2023. szeptember

Jelenleg elérhető Cicaszitter/Kutyaszitter/házikedvenc szitter szolgáltatások Németország déli részén, Ulm és Ravensburg között található. (pontosabb címet személyes érdeklődés során kaphatsz)

Év közben jómagam, iskolai szünetekben két megbízható lelkes állatokért rajongó tini gyermekemmel látjuk el a környék cicáit, kutyáit, egyéb kis kedvenceit.

Mindig türelemmel, szeretettel fordulunk a kisállatok felé, megértjük, hogy szokatlan, stresszes helyzetbe kerülnek, amit talán nem is igazán értenek. A türelmünk általában megtérül, néhány találkozás elteltével már a vonakodó állatkák is sokkal nyitottabbak felénk.

 

 

 

Több, mint 20 éves macskás éveink során sok-sok kisebb-nagyobb állatkával hozott össze a sors. Így a cicák mellett lett tapasztalatunk több kedvencként tartott és haszonállatokkal is.

Kedvencként tartott állatok:

macska (kicsi, nagy, kölyök, idős, szőrös, szőr nélküli, egészséges, fogatlan, gyógyszert szedő, pörgős, lusta, fiú, lány, frissen befogadott, gyászoló, stb)

kutya (Dobermann, Wels terrier, Magyar vizsla és keverék kutyusokkal éltünk együtt)

kalitkában tartott madarak: hullámos papagáj, pinty

terráriumban/ketrecben tartott rágcsálók: hörcsög, tengerimalac, egér, nyúl, ékszerteknős

akváriumi állatok: díszhalak, csigák

 

 

Haszonállatok:

szárnyasok: tyúk, kacsa, liba, pulyka, fürj, ezek keltetése is

nyúl, mint haszonállat, kecske, ezek ellése is

tehén, ló, disznó, birka

 

Befogadott, ideiglenesen gondozott állatkák:

galambok, feketerigók, denevérek, gyíkok, mezei egerek, kóbor kutyák, kóbor macskák

 

 

Szívesen vállaljuk szeretett állatok ideiglenes gondozását a saját lakhelyükön.

Ez gyakorlatban annyit jelent, hogy a kis kedvenc a saját, megszokott környezetében maradhat, a megszokott ételeket eheti, a saját helyén alhat, amíg a gazdi ideiglenesen nem tud gondoskodni róla. Ez sokkal kisebb megterhelést jelent számára, mintha el kellene költöznie máshova akár néhány napra is. Se gazdi, se megszokott környezet, ez egyszerre nagyon sok számukra!

 

 

Mit tartalmaznak a cicaszitter/kutyaszitter stb szolgáltatások?

Célunk, hogy a kisállatokat a lehető legkevesebb stressz érje, ezért igyekszünk az általuk megszokott rendet fenntartva gondoskodni róluk.

Naponta 1-2 alkalommal 45-60 percre meglátogatjuk a szeretett állatkádat, megetetjük, kitakarítjuk, játszunk vele, megbeszélés szerint tablettát is adunk be neki. Fényképeket, videó felvételt készítünk, amit elküldünk neked.

Külön kérésre meglocsoljuk a virágokat, kivesszük a postaládából a küldeményeket, ha éppen akkor érkezik a postás, átvesszük a csomagot, de ezt minden eetben külön rögzítjük a szerződésben.

A díjat minden esetben egyénileg kell meghatározni, hiszen függ attól, hogy milyen messze lakunk egymástól, pontosan milyen feladataink lesznek. A több házi kedvenc nem feltétlenül jelent magasabb összeget. Ha például van 3 cicád, attól még nem dolgozunk háromszor annyit, így a díj sem lehet háromszoros! Ugyanakkor ha például van egy cicád, akinek tablettát kell beadni és van egy kutyusod, akit pedig sétálni is el kell vinni, akkor természetesen emelkedni fog az összeg.

 

Szeretnél bővebb tájékoztatást, kérlek írj az macsek@pegimacsek.eu e-mail címre, vagy Facebookon is fel tudod velem venni a kapcsolatot a Pegimacsek oldalon.