Macskafogó 2 – A Sátán macskája rajzfilm

Dátum: 2020. június

A Macskafogó 2 – A Sátán macskája mintegy 20 évvel az első rész után, de szintén Nepp József szövegkönyve alapján készült. Tény, hogy az első rész nagyon magasra tette a lécet, amit nehéz lett volna akár csak utolérni is. Bár néhány vélemény szerint az eredeti Macskafogó nyomába sem ér, mégis szórakoztató, kiegészíti, folytatja az első részt.

A film telis-tele van szóviccel, ami a nagyobb gyermekek fülének is már fel-fel tűnik. Felnőttként pedig a magyar nyelv sokszínűsége és utánozhatatlansága, a szóviccek, a burkolt és nem annyira burkolt célzások miatt folyamatosan lehet hahotázni és kötelező többször megnézni, hiszen a sok nevetés miatt elsőre úgysem halljuk az összes poént.

 

 

Véleményem:

 

Személy szerint a vége főcímdalt nem igazán éreztem a filmhez valónak. Az amúgy nagyon fülbemászó és kellemes dallam hirtelen vissszarángatott a jelenbe, és furcsa érzést okozott. Mintha az alkotók gyermekeknek szerették volna készíteni a Macskafogó 2-t, pedig én úgy éreztem, inkább felnőtt film. Vagy a felnőtt jelleget a vége dallal szerették volna kicsit ellensúlyozni? Nem tudom.

Néhányszor már-már túlerőltetettnek éreztem a poénokat. Nagyon hasonlított a számomra már túl sok Üvegtigris-re.

A karakterek meghíztak a jólétbenTetszett, hogy a karakterek megöregedtek, a nyugalmas jólét miatt meghíztak, eljárt felettük az idő, és ez még emberibbé tette őket.

Összességében a gyerekek miatt többször megnéztem már, de ha csak úgy magamnak tennék be valami rajzfilmet, akkor nem erre esne a választásom.

 

 

 

Kinek ajánlott szerintem?

 

Az animáció jellegéből adódóan gyermekfilm, de hűen az első részhez, a Macskafogó 2 a felnőttek számára is tökéletesen szórakoztató.

Sőt, szerintem nem annyira agresszív, nem annyira a háborúra helyezi a hangsúlyt. A földöntúli mesebeli lények miatt a gyermekek is érezhetik az, hogy nekik való a film.

Macskafogó 2 - pókerrel dől el a világ sorsa

 

A Macskaforó 2-ben az ész és az ügyesség nagyobb hangsúlyt kap. Például a világ sorsát is pókeren dönti el a jó és a rossz hős, amiről tudjuk, hogy kevésbé a szerencse, mint a furfang és a valószínűségszámítás játéka.

 

 

Macskafogó 2 animációs film – kérdések

 

Megnézném még egyszer?

Igen, a gyerekek miatt. Saját szórakozásra csak ritkán választanám.

Gyerekek megnézhetik másodszor nélkülem?

Szerintem igen.

Lehet mellette mással foglalkozni?

Igen, de érdemes fülelni, mert még a sokadik alkalommal is kihallani újabb és újabb poénokat.

 

 

Macskafogó 2 animációs film adatai

 

Cím: Macskafogó 2

Premier éve: 2007

Ország: Magyarország

Rendező: Ternovszky Béla

Író: Nepp József

Hossz: 1:30