Macskarisztokraták rajzfilm (Aristocats)

Dátum: 2023. január

A Macskarisztokraták amerikai rajzfilm Franciaországban játszódik. Egy előkelő ház úrnője a családtagként szeretett és elkényeztetett cicáira szeretné hagyni teljes vagyonát. Ez természetesen nem tetszik a komornyiknak, aki a hülgy távolléte alatt gonosz ármányon töri a fejét, hogy a macska családot eltávolítsa és megkaparinthassa az örökséget. Kalandos menekülésük és kóborlásuk során új barátságok alakulnak, majd számos viszontagságot követve jutnak vissza az otthonukba.

A Macskaritszokraták amerikai rajzfilm valódi Disney klasszikus. Az 1970-ben készült filmet Magyarorzságon csak 1994-ben játszották először a mozikban. Disney-hez méltón gyönyörű betétdalok, és a 70-es évek lassú történetmesélése miatt kellemes és ideális film kicsiknek és nagyoknak.

 

 

Személyes véleményem

Én személy szerint szeretem a lassabb történeteket, és a kisebb gyermekeknek is ez (lenne) az ideális. Kissé esetlen karakterek, az alapvető értékrend, mint amilyen a barátság, szeretet, hovatratozás, mások megsegítése a legtöbb Disney filmre, így a Macskarisztokratákra is jellemző.

Véleményem szerint kellemes hangulatú film tökéletes lehet egy esős délutánon, vagy például betegségből lábadozónak, akinek pihennie kellene kicsit.

 

 

Kinek ajánlott szerintem?

Egészen kis gyerekeknek is szerintem nyugodtan, ha ott van mellettük egy felnőtt. (a hivatalos ajánlás szerint 12 éven aluliaknak csak nagykorú felügyelete mellett ajánlott, és szerintem is megállja a helyét). Mivel csak 100 perces, ezért kevésbé megterhelő egyszerre végignézni a kisebbeknek.

A nagy lázadó tiniket hangulattól függően lekötheti, ha hajlandóak a családdal együtt filmet nézni, ők is jókat tudnak derülni a viddesebb jeleneteken.

Szerintem a fő célcsoport a nagy óvodások és kisiskolások. Talán ők élvezik leginkább, és az ő alakulóban lévő értékrendjükhöz ad hozzá a legtöbbet.

 

 

Macskarisztokraták rajzfilm – kérdések

Megnézném még egyszer?

Igen, bár közben biztosan elfoglalnám magam mással. Valójában már első megnézéskor is vasaltam mellette.

Gyerekek megnézhetik másodszor nélkülem?

Szerintem másodszor a kisebbek még ne, de a nagyobbak nyugodtan.

Lehet mellette mással foglalkozni?

Mindenképpen. Anyaként kizárólag ezt a filmet nézni (pláne többedszer) szerintem időpocsékolás, hacsak nem szereted annyira, hogy valódi kikapcsolódást jelent a számodra. Ha szereted és van lehetőséged elmélyülni benne, szerintem megunhatatlanul újra és újra képes magával ragadni.

 

 

Macskák animációs film adatai

Cím: Macskarisztokraták

Premier éve: 1970

Ország: USA

Gyártó: Disney

Hossz: 1:18