Három mentett cica gazdija lettünk

Dátum: 2021. május

Minden mentett cica története mindig megdobogtatja a szívem. Mindig is szerettem állatokat menteni. Lépten nyomon kerültek hozzánk cicák, ki az utcáról, ki ismerőstől.  Most egy hármasiker fekete cica banda történetét mesélem el.

 

 

Megmentésre szoruló kiscicák

 

Történt egyszer, hogy az egyik Facebook csoportban egy anyuka segítséget kért. Beköltözött hozzá egy kóbor cica a kazánházba, és szült három tüneményes kismacskát. Azért kért segítséget, hátha valaki örökbe tudná őket fogadni, mivel náluk nem maradhattak. Nekik volt két kutyusuk, akik nagyon nem szerették a macskákat, ráadásul forgalmas főút mellett laktak, félő volt, hogy a teherautók előbb utóbb elcsapják a kiscicákat. Ezt mindenképpen szerette volna az anyuka elkerülni.

 

Természetesen azonnal megszólítva éreztem magam. Megbeszéltem férjemmel, akinek először nem tetszett az ötlet, de végül kötélnek állt. Délután már utaztunk is a kiscicákért.

 

 

Hátom tüneményes mentett cica

 

Már nagyobbacskák voltak a kiscicák, választási koron túl, az anyuka etette őket kutyatáppal és kecsketejjel, mivel az volt náluk otthon, de sem a férje, sem a kutyusok nem nézték jó szemmel. A mama cicát nem találtuk sehol, már napok óta nem járt arra. Amikor megláttuk a kiscicákat, félénk, nagyokat pislogó kis szőrgombócok voltak, akik nagyon ragaszkodtak egymáshoz. Egy teljesen fekete, egy fekete pici folttal a nyakán és egy fekete fehér kiscica bújt össze a kazánházban. Biztosítottuk az anyukát, hogy nálunk jó helyük lesz, majd elindultunk hazafelé boldogan.

 

Három tüneményes fekete mentett cica

 

 

Az első napok, hetek

 

Nem aggódtam, hogy a többi macskánk mit szól majd, hiszen Cirmi, azt utcáról befogadott cica óta az évek során már több mentett cica megfordult nálunk. Néhány rendszeres látogató és csak enni jön, majd megy tovább. Hozzászoktak az idegen újoncokhoz.

 

A kicsi cicákat először a lakásban tartottuk. Kettő egészséges és jóltáplált volt, természetesen telis tele bolhával. A harmadik, a teljesen fekete cica soványabb volt a többieknél, de élénknek és aktívnak tűnt. Hamar megszokták nálunk, de érdekes módon hónapokig csak egymás társaságában érezték igazán biztonságban magukat.

 

 

Boldog felnőtt mentett cica lett belőlük

Sajnos a fekete cica egyszer csak eltűnt, és nem jött vissza többé. Mivel tudtam, hogy nagyon összetartanak, arra gondolok, talán kutya támadás érhette. Nem akadtunk a nyomára.

 

A másik két cica Lukrécia és Winnetou ma is boldogan lakik nálunk, és költöztek velünk. Mindkettő hatalmas személyiség.

 

Winnetou (nevét az indiánok foltos lovairól kapta) már elvesztette majdnem az összes fogát, de a magabiztossága miatt a többiek még mindig elismerik, hogy a helye rangsor eleje felé van a csapatban. Ő szeret hajnalban minden ok nélkül fel és le mászkálni a tök sötét lakásban hangosan nyávogva.

 

Winnetou cica

Winnetou

 

Lukrécia nem szokott egyáltalán nyávogni, nem szereti, ha felvesszük, de imád az ölünkbe telepedni, amikor olvasunk, vagy filmet nézünk. Igazi benti cica, imádja a meleget és a hasát, nagyon szeret szunyókálni a leglehetetlenebb helyeken.

Lukrécia cica

Lukrécia